H L-αργινίνη είναι ένα υπό όρους απαραίτητο βασικό αμινοξύ, που εμπλέκεται κατά κύριο λόγο στον μεταβολισμό και την απέκκριση ουρίας καθώς και τη σύνθεση του DNA. H L-αργινίνη είναι σημαντική για την παραγωγή της αυξητικής ορμόνης (διεγείροντας την υπόφυση), την παραγωγή του σπέρματος (συμμετέχοντας στο σπέρμα και στο σπερματικό υγρό), τη βελτίωση της ευαισθησίας του ατόμου στην ινσουλίνη, τη βελτίωση του μυϊκού τόνου, την επούλωση των πληγών (διεγείροντας τον σχηματισμό κολλαγόνου) και για τη διατήρηση των υγειών επιπέδων της αρτηριακής πίεσης ως μέσο παραγωγής μονοξειδίου του αζώτου. Η αργινίνη είναι το πρωταρχικό συστατικό που χρησιμοποιείται ως βάση για τον σχηματισμό μονοξειδίου του αζώτου. Όποτε το σώμα ενεργοποιεί το ένζυμο nitric oxide synthase για να μετατρέψει την υπερβολική αργινίνη σε κιτρουλίνη (ένα άλλο αμινοξύ), τότε παράγεται το μονοξείδιο του αζώτου. Αυτή η δραστηριότητα συμβαίνει κυρίως στο συκώτι. Πολλές φορές η συμπληρωματική χορήγηση της L-αργινίνης είναι απαραίτητη. Για παράδειγμα, πάσχοντες άνθρωποι με πρωτεϊνικό υποσιτισμό ή κατόπιν υπερβολικής πρόσληψη λυσίνης ή με εγκαύματα και πιθανόν μολύνσεις, μπορεί να έχουν την ανάγκη πρόσληψη αργινίνης. Τα συμπτώματα έλλειψης αργινίνης περιλαμβάνουν τη φτωχή θεραπεία τραυμάτων, την απώλεια μαλλιών, τα εξανθήματα, τη δυσκοιλιότητα και το λιπώδες ήπαρ.
2 κάψουλες 1-3 φορές την ημέρα, ανάμεσα από τα γεύματα και κατά προτίμηση με κάποιο ανθρακούχο αναψυκτικό για βέλτιστη απορρόφηση.