Το Silymarin, γνωστό και ως Milk Thistle περιέχει ένα σύμπλεγμα αντιοξειδωτικών φλαβονοειδών που χρησιμοποιείται εδώ και 2000 χρόνια για να ενδυναμώσει και να προστατεύσει τη λειτουργία των κυττάρων. Η ουσία Silymarin αποτελεί φυτικό φλαβονοειδές, το οποίο απομονώνεται από τους καρπούς του γαϊδουράγκαθου (Silybum marianum) και έχει χημειο-προστατευτικές ιδιότητες. Αυτό τo φυτικό προϊόν περιέχει αντιοξειδωτικά, σταθεροποιητικούς παράγοντες για τις κυτταρικές μεμβράνες, παράγοντες ενίσχυσης της έκκρισης της χολής και θρεπτικά στοιχεία που προλαμβάνουν την μείωση των ενδογενών αντιοξειδωτικών, όπως η γλουταθειόνη. Το εκχύλισμα γαϊδουράγκαθου είναι ευρέως αναγνωρισμένο για την ικανότητά του να προστατεύει το συκώτι, ενώ αποτελεί και ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό. Η ηπατική προστασία είναι ευεργετική όχι μόνο για το ίδιο το όργανο, αλλά για την γενική υγεία και ευεξία όλου του σώματος. Επιπλέον, μελέτες απέδειξαν ότι το εκχύλισμα Silymarin προστατεύει από το μελάνωμα και μειώνει τον κίνδυνο διασποράς του μελανώματος στις υπομελαγχρώσεις σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες χειρουργικές ή συντηρητικές. Επίσης, η σιλυμαρίνη προτιμάται για την αντιμετώπιση της ψωρίασης λόγω της ιδιότητάς της να καταστέλλει τη σύνθεση των λευκοτριενίων (τα λευκοτριένια έχουν την ικανότητα να προκαλούν φλεγμονή).