Το συζευγμένο λινολεϊκό οξύ (CLA) έχει γίνει ένα ιδιαίτερα γνωστό διατροφικό συμπλήρωμα και έχει χρησιμοποιηθεί σε πολυάριθμες μελέτες. Το CLA είναι ένα είδος λιπαρού οξέος που συναντάται στη διατροφή μας, ιδίως όταν τρώμε μοσχάρι και γαλακτοκομικά προϊόντα, πλήρη σε λιπαρά. Παρ’ όλα αυτά, η μειωμένη κατανάλωση μοσχαριού και η σημερινή μόδα, να καταναλώνουμε περισσότερο γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλά σε λιπαρά, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο σημερινός τρόπος διατροφής μας παρέχει περίπου 200mg CLA. Μερικοί όμως ερευνητές πιστεύουν ότι θα ήταν προτιμότερο να λαμβάναμε 3000mg (3gr) ημερησίως. Υπάρχει η πεποίθηση ότι το CLA επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο το σώμα αποθηκεύει το λίπος. Μελέτες έχουν δείξει ότι το CLA μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να διατηρήσουν μια άριστη ισορροπία ανάμεσα στο λίπος του σώματος και στους σφριγηλούς μυς, όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με τακτική άσκηση και μια υγιεινή διατροφή. Συνεπώς, το CLA είναι πιθανό να είναι αρεστό σε αθλητές που ακολουθούν μια διατροφή χαμηλή σε λιπαρά και σε άτομα που ενδιαφέρονται για τη σωματική τους σύνθεση και τη φόρμα τους!