Η γλουταμίνη έχει πρόσφατα γίνει το επίκεντρο πολλών επιστημονικών ερευνών. Όλο και περισσότερα στοιχεία δείχνουν ότι κατά τη διάρκεια κάποιου στρεσογόνου χρονικού διαστήματος, το σώμα μπορεί να απαιτήσει περισσότερη γλουταμίνη από ό, τι μπορεί να παράγει. Επίσης, γνωρίζουμε ότι η γλουταμίνη εμπλέκεται στη διατήρηση ενός θετικού ισοζυγίου αζώτου (αναβολική κατάσταση) καθώς και ενισχύει τα ταχέως αναπτυσσόμενα κύτταρα (λεμφοκύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος και του εντέρου εντεροκύτταρα κυττάρων). Επιπλέον, η γλουταμίνη είναι ένας ρυθμιστής της ph ισορροπίας και ενός μεταφορέα αζώτου. Όλα τα παραπάνω την χαρακτηρίζουν ως "υπό όρους απαραίτητο" αμινοξύ.
1 κάψουλα μία μέχρι τρεις φορές ημερησίως, κατά προτίμηση μαζί με το φαγητό.