Now Foods High Potency Vitamin D3 2.000IU, 120Softgels
Η παραγωγή της βιταμίνης D-3 ή χοληκαλσιφερόλης στο ανθρώπινο σώμα, παράγεται μόνο φωτοχημικά και γίνεται μέσω της έκθεσης του δέρματος στο ηλιακό φως και συγκεκριμένα στην υπεριώδη ακτινοβολία UVB. Ωστόσο η ικανότητα παραγωγής της ποικίλει.Πολύ συχν …
περισσότεραΗ παραγωγή της βιταμίνης D-3 ή χοληκαλσιφερόλης στο ανθρώπινο σώμα, παράγεται μόνο φωτοχημικά και γίνεται μέσω της έκθεσης του δέρματος στο ηλιακό φως και συγκεκριμένα στην υπεριώδη ακτινοβολία UVB. Ωστόσο η ικανότητα παραγωγής της ποικίλει.Πολύ συχνά, ανοιχτόχρωμα άτομα παρουσιάζουν έλλειψη ή ανεπάρκεια βιταμίνης D-3 λόγω της χρήσης ισχυρών φωτοπροστατευτικών κρεμών ή της περιορισμένης έκθεσης στον ήλιο κατά τις πρωινές και τις απογευματινές ώρες, στις οποίες κυριαρχούν οι υπεριώδεις ακτίνες Α και σε ελάχιστο βαθμό οι UVB. Σκουρόχρωμα άτομα, τα οποία χρειάζονται μεγαλύτερο χρόνο έκθεσης στον ήλιο, προκειμένου το δέρμα τους να συνθέσει τα επαρκή επίπεδα βιταμίνης D-3, εμφανίζουν σταθερά χαμηλά επίπεδα. Επιπλέον, τα ηλικιωμένα άτομα είναι συχνά υποβιταμινικά της D-3 καθώς δεν λαμβάνουν επαρκή έκθεση στον ήλιο ή είναι έντονα υποσιτισμένα.Η D-3 είναι μία οστεοπροστατευτική βιταμίνη, η οποία συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη και συντήρηση των οστών, της οστικής πυκνότητας καθώς και στη διατήρηση των επιπέδων ασβεστίου στο αίμα. Η πολύτιμη αυτή βιταμίνη καθορίζει τη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος, την έκκριση της ινσουλίνης, συμβάλει ενεργά στην υγιή κυτταρική ανάπτυξη, διαθέτει ανοσοτροποιητικές ιδιότητες και υποστηρίζει τη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος.Η βιταμίνη D-3 περιέχεται σε λίγες τροφές, κυρίως ζωϊκές όπως το ψάρι, το συκώτι και ο κρόκος αυγού. Για όσους δυσκολεύονται να φτάσουν τα συνιστώμενα επίπεδα, η λήψη ενός συμπληρώματος διατροφής μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της πρόσληψης της βιταμίνης D-3.
1 μαλακή κάψουλα ημερησίως με το γεύμα.